Izvor: S media, 29.Jan.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić i File na konferenciji o proširenju EU u Briselu: Srbiji je mesto u Evropi (VIDEO)

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić i evropski komesar za proširenje Štefan File učestvovali su danas u Evropskom parlamentu u Briselu na konferenciji „Zapadni Balkan: Budućnost u Evropi“, koja je posvećena strategiji proširenja Evropske unije i regionalnoj saradnji zemalja jugoistočne Evrope.

Grubješić je upoznala svoje sagovornike sa potezima nove >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Vlade na polju evropskih integracija, posebno u oblastima normalizacije odnosa sa Prištinom i unutrašnjih reformi. Ona je istakla da je veoma bitno, ne samo za zemlje kandidate, već i za budućnost Evrope, da se proces proširenja nastavi i ocenila kao važno to što je Irska upravo temu proširenja postavila za prioritet svog predsedavanja.

Potpredsednica srpske Vlade još jednom je ponovila da je naša zemlja spremna da odmah počne pregovore, te da se nada da će svi pozitivni pomaci koji su napravljeni u poslednjih šest meseci biti prepoznati određivanjem datuma za početak pregovora o pristupanju.

Govoreći o poslednjem istraživanju javnog mnjenja koje pokazuje pad podrške za evrointegracije, ona je istakla da je dobro da je podrška i tolika, ako se ima u vidu da je za nama decenija izneverenih očekivanja i pogrešnih birokratskih objašnjenja šta je Evropska unija i šta ona znači za Srbiju.

Na konferenciji, koju je organizovala Evropska narodna partija učestvovali su ipremijer Makedonije Nikola Gruveski, predsedavajući Parlamentarnom skupštinom OEBS-a Rikardo Miljori, predsednik komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta Elmar Brok, evropski poslanici Eduard Kukan i Doris Pak, kao i zvaničnici zaduženi za evropske integracije Albanije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

(S media)

Foto: Vlada Srbije

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.