Grubješić: U junu datum pregovora

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jan.2013, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: U junu datum pregovora

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je danas u Evropskom parlamentu (EP) da se nada će Srbija u junu dobiti datum pregovora o članstvu s Evropskom unijom i naglasila da je Srbija ohrabrena pozitivnim stavovima i predlogom rezolucije Evropskog parlamenta koji se zalaže za otvaranje tih pregovora.

Suzana Grubješić

Suzana Grubješić se obratila poslanicima Spoljnopolitičkog odbora EP, a izveštač za Srbiju u EP Jelko Kacin >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je ocenio da je sadašnja srpska vlada za par meseci više uradila za evropsku integracija nego prethodna vlada celog mandata.

 

Potpredsednica srpske vlade je istakla da je Srbija spremna da počne pregovore. I, dodala je, "Evropi smo na delu pokazali da vodimo ozbiljnu i kredibilnu politiku koja donosi rezultate, a građanima da je proevropska politika nove vlade zapravo

prosrpska, odnosno u našem najvećem interesu, jer nam donosi bolje sutra".

 

A, kako je to istakla Suzana Grubješić, "naš glavni cilj nije datum, ni pregovori, već modernizacija zemlje, efikasnija i pravednija država, bolji životni standard, a to ćemo lakše postići ako smo bliži EU". Ona je objasnila kakve sve reforme sprovodi srpska vlada, uključujući bitku protiv korupcije, za šta će u maju biti usvojena posebna strategija.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.