Građani nezadovoljni kvalitetom života

Izvor: RTS, 13.Dec.2013, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani nezadovoljni kvalitetom života

Gotovo 60 odsto građana nije zadovoljno ukupnim kvalitetom života u svojim opštinama, pokazuje istraživanje koje, uz podršku programa EU Progres, sprovodi Centar za slobodne izbore i demokratiju. Istraživanjem su obuhvaćena 34 grada i opštine, među njima je i Vranje.

Građani juga Srbije su zainteresovani za rad lokalne samouprave, iako većina priznaje da nema dovoljno informacija kada je reč >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o raspodeli i potrošnji opštinskog budžeta. Vranjanci ističu i zamerke na kvalitet komunalnih usluga.

"Treba da se posveti pažnja smeću, da se uredi to. Mislim da je najvažnije za lokalnu samoupravu upravo to. Nema dovoljno gradskih toaleta. Još na nekim mestima je pristupačnost problem za nas, osobe sa invaliditetom", kažu građani.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže da su prioriteti komunalna policija, inspekcijski organi, uslužni centar, pojednostavljen sistem funkcionisanja lokalne administracije, bez nekih birokratskih barijera i čekanja.

Istraživanje o zadovoljstvu građana radom lokalne samouprave, CeSID sprovodi drugi put, na uzorku od 8.400 građana. Prvo je bilo 2010. godine.

Marko Blagojević, izvršni direktor CeSID-a kaže da se vidi nekakav napredak u radu lokalne samouprave, koji su za građane te lokalne vlasti učinile bližim, prihvatljivim i vrednijim poverenja nego ranije.

Skoro polovina ispitanika u Srbiji smatra da budućnost njihovih gradova i opština leži u razvoju poljoprivrede, i da je neophodno raditi na razvoju infrastrukture.

rts.vranje@rts.rs

+381 17 424 945
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.