Google mora da promeni politiku privatnosti podataka

Izvor: ZaštitaPodataka.com, 30.Sep.2014, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google mora da promeni politiku privatnosti podataka

Evropske institucije za zaštitu podataka ponovo vrše pritisak na Google kako bi konačno promenio svoju politiku privatnosti podataka.

EU navodi da promena politike privatnosti koju je Google uveo u martu 2012. nije bila u skladu sa evropskim zakonom. Tada je Viviane Reding, predsednik Suda pravde EU, upozorila Google da će se EU boriti protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu ZaštitaPodataka.com << nove Polise o privatnosti. Borba i dalje traje.

Između ostalog, traženo je da Google objasni svojim korisnicima tačno koje njihove podatke koristi i ko sve ima pristup tim podacima. Problem je izazvalo spajanje 60 polisa o privatnosti u jednu i kombinovanje podataka korisnika sa YouTube, Gmail i Google Maps naloga.

Google je u svojim polisama naveo nepotpune informacije i izazvao veliku zabrinutost vezano za zaštitu podataka i poštovanje evropskih zakona.

Neophodno je da Google prilagodi svoje polise kako bi bile u skladu sa evropskim i nacionalnim okvirima zakona o zaštiti podataka.

Zabrinjavajuće je to što se trenutno raspravlja o nečemu što bi trebalo da je primenjeno pre dve godine. I još uvek se ne zna da li će ova intervencija imati efekta ili će Google nastaviti da koristi podatke svojih korisnika bez ikakve odgovornosti…

Nastavak na ZaštitaPodataka.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ZaštitaPodataka.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ZaštitaPodataka.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.