Gojković: Sadržajna jesen pred poslanicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2016, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Sadržajna jesen pred poslanicima

Poslanici većine su i pre jesenjeg zasedanja, koje je počelo u utorak, radili vrlo vredno, bila je velika aktivnost odbora, ali i parlamentarne diplomatije, izjavila je danas predsednica Skupštine Maja Gojković.

Gojković objašnjava da je jesenje zasedanje počelo danas jer se ono uvek zakazuje za prvi radni utorak u oktobru.

Ona je za RTS kazala da nije bilo potrebe za zakazivanje vanrednih sednica, jer bi inače Vlada ili poslanici to predložili.

"U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << procesu smo pristupanju EU, i u avgustu i u septembru naše aktivnosti su bile ka tome usmerene. Usaglašavamo naše zakonodavstvo sa legislativom EU. Počela je rasprava o izmenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave. Sledećeg utorka biramo tri člana REM-a, zatim ćemo imati raspravu o izboru nosilaca pravosudnih funkcija. Dobili smo po hitnom postupku izmene Zakona o visokom obrazovanju", rekla je predsednica parlamenta.

Na pitanje zašto je odbijen predlog opozicije da se obrazuje anketni odbor koji bi ispitao događanja u Savamali, Gojkovićeva je rekla da taj predlog nije imao dovoljnu podršku.

"Moj stav je da je to pitanje za pravosudne organe, a ne za govor radi govora u parlamentu", zaključila je Gojkovićeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gojković: Sadržajna jesen pred poslanicima

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2016, 09:23

Poslanici većine su i pre jesenjeg zasedanja, koje je počelo u utorak, radili vrlo vredno, bila je velika aktivnost odbora, ali i parlamentarne diplomatije, izjavila je danas predsednica Skupštine Maja Gojković...Gojković objašnjava da je jesenje zasedanje počelo danas jer se ono uvek zakazuje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.