Gojković: Otvaranje poglavlja do kraja godine

Izvor: Blic, 10.Nov.2015, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Otvaranje poglavlja do kraja godine

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrazila je danas očekivanje da će, nakon predstavljanja Izveštaja o napretku, do kraja godine biti otvorena prva poglavlja u pregovorima o članstvu Srbije u Evropskoj uniji.

Gojković je to istakla u razgovoru sa državnim sekretarom za evropske poslove Ministarstva spoljnih poslova Francuske Arlemom Dezirom, koji je tom prilikom istakao da Francuska želi da bude uz Srbiju na njenom putu ka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU.

Dezir je rekao, kako je saopštio parlament, ukazao da bi trebalo sačuvati dinamiku u procesima evrointegracija i u tom kontekstu podsetio na značaj nastavka reformskih procesa.

Gojković i Dezir su se saglasili da je uloga parlamenata u procesu evropskih integracija veoma značajna, kako u harmonizaciji zakonodavstva sa EU, tako i u reformskim procesima.

Gojković je sa Dezirom razgovarala o evrointegracijama Srbije i ulozi parlamenta na putu ka EU, odnosima Srbije i Francuske i izazovima sa kojima se Evropa suočava u rešavanju migrantske krize.

Dezir je napomenuo da je Srbija u proteklom periodu pokazala da igra značajnu ulogu u regionalnoj stabilnosti, što je potvrdila i susretima sa predstavnicima Albanije, nedavnim sastankom u Sarajevu, kao i razgovorima sa Prištinom.

On je visoko ocenio odnos vlasti i gradjana Srbije u suočavanju sa migrantskom krizom, koja je pogodila Evropu i založio se za pomoć EU Srbiji po tom pitanju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.