Izvor: Vostok.rs, 04.Jun.2011, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Genadij Oniščenko: „Ešerihiju koli u EU je, moguće, izazvao čovek“

04.06.2011. -

Moguće da je crevnu infekciju koja je alarmirala zemlje EU čovek izazvao veštačkim putem, provocirao njenu pojavu, izjavio je glavni sanitarni lekar Rusije Genadij Oniščenko.

„Ima nečeg neprirodnog u ovoj pojavi, - rekao je on. – Sastoji se u tome da je otporna na sve antibiotike". Oniščenko je takođe dodao da medicina ne može da primeni sve postojeće antibiotike na lečenje ove infekcije, da je potrebna nova generacija lekova". Upitan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << šta je činiti ruskom turisti u Evropi, Oniščenko je rekao: „Najbolje je odustati od povrća, ili prati povrće toplom ili vrelom vodom. Poželjno je jesti povrće tek posle termičke obrade".

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.