Gardijan: Bregzit bi mogao biti odložen do 2021.

Izvor: B92, 25.Feb.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gardijan": Bregzit bi mogao biti odložen do 2021.

London -- Bregzit bi mogao da bude odložen do 2021. prema planovima koje razmatraju istaknuti zvaničnici EU, piše "Gardijan".

Velika Britanija trebalo bi da napusti EU 29. marta, ali razvoj događaja sugeriše da bi moglo doći do odlaganja od dve godine.

Prema informacijama "Gardijana", EU razmatra mogućnost odlaganja ako Tereza Mej ne bude uspela da "progura" dogovor o Bregzitu u britanskom parlamentu.

Neimenovani izvori navode i da EU neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponuditi kratko produženje za ostanak u EU od nekoliko sedmica, već period od 21 meseca koji, prema izvorima "Gardijana", ima smisla jer bi se uklopio u okvir budžeta EU i olakšao stvari, prenosi Indeks.

Drugi izvor rekao je da je moguće da Velika Britanija dobije produženje ako to budu želeli lideri te zemlje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.