Fratini za tehničke pregovore

Izvor: B92, 24.Jul.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fratini za tehničke pregovore

Rim -- Italijanski ministar inostranih poslova Franko Fratini izjavio je da Srbija i Kosovo nakon mišljenja Međunarodnog suda pravde moraju nastaviti pregovore.

On se nada da će u ponedeljak u Briselu, na sednici Saveta ministara Evropske unije, biti podržan zahtev za prijem Srbije u EU.

"Kao što je i MSP potvrdio, Srbija i Kosovo treba da nastave pregovore pošto postoje mnoga osetljiva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanja, etničke, istorijska, kulturna i verska, koja treba rešiti", rekao je italijanski šef diplomatije.

"Na severu Kosova, na primer, postoje pravoslavni manastiri koji predstavljaju izvor srpske pravoslavne vere. Put koji treba slediti je, u svakom slučaju, put Evrope", objasnio je Fratini u intervjuu za italijanski dnevnik "Stampa".

Fratini je dodao da je MSP takođe jasno stavio do znanja da Kosovo mora ostati jedinstven slučaj i da ne sme izazvati domino efekat, pošto bi to dovelo do krize međunarodnih odnosa, preneo je torinski dnevnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.