Fratini: Podnesite kandidaturu

Izvor: B92, Tanjug, 27.Okt.2009, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fratini: Podnesite kandidaturu

Luksemburg -- Ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini poručuje vlastima u Beogradu da, bez obzira na sve, podnesu zahtev za članstvo u Evropskoj uniji.

Šef italijanske diplomatije izjavio je da Holandija ne bi trebalo svojim vetom da blokira kandidaturu Srbije za članstvo u EU.

Fratini je, kako prenosi Ansa, učestvujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na dvodnevnom sastanku ministara spoljnih poslova EU, istakao da Italija podržava evropsku perspektivu Srbije, podsetivši da će samit dveju zemalja, uz učešće premijera Italije Silvija Berluskonija i predsednika Srbije Borisa Tadića, biti održan 12. i 13. novembra u Rimu.

Italijanski šef diplomatije je u obraćanju novinarima govorio i o početku suđenja Radovanu Karadžiću pred Haškim tribunalom, naglasivši da njegova zemlja želi da se taj proces brzo završi.

"Ne želimo da pomažemo jednom kriminalcu. Sarađivaćemo sa sudom ako to od nas bude traženo, ali ne i u vezi sa zahtevima koje uputi odbrana", kazao je Fratini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.