Francuski ministar: Za očekivati je da Crna Gora sledeća uđe u EU

Izvor: Blic, 03.Sep.2013, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski ministar: Za očekivati je da Crna Gora sledeća uđe u EU

Crna Gora je ostvarila najznačajniji napredak u procesu evropskih integracija i za očekivati je da bude prva naredna država koja će postati članica Evropske unije, ocenio je danas francuski ministar za evropske poslove Tjeri Repanten, tokom razgovora sa predsednikom crnogorske Vlade Milom Đukanovićem.

Đukanović je ocenio da je Repantenova poseta važan podsticaj za dalji nastavak integracija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i ukupan razvoj regiona u celini, ističući da je članstvo u EU “strateški cilj kojem je Vlada u potpunosti posvećena”.

Ukazujući da obaveze iz evropske agende predstavljaju potrebu unutrašnjeg ekonomskog i demokratskog razvoja, Đukanović je ocenio da Crna Gora, ostvarujući dobre rezultate, ima pozitivnu misiju u evropskoj budućnosti Balkana.

Repanten je, kako je saopšteno, ukazao da Francuska veoma ceni ulogu i aktivnosti Crne Gore na međunarodnom planu. Francuska će i dalje nastaviti da daje punu podršku Crnoj Gori, koju prepoznaje značajnim međunarodnim partnerom Francuske.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski ministar: Može se očekivati da Crna Gora sledeća uđe u EU

Izvor: Blic, 04.Sep.2013, 00:11

Crna Gora je ostvarila najznačajniji napredak u procesu evropskih integracija i za očekivati je da bude prva naredna država koja će postati članica Evropske unije, ocenio je danas francuski ministar za evropske poslove Tjeri Repanten, tokom razgovora sa predsednikom crnogorske Vlade Milom Đukanovićem...Đukanović...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.