Finska: EU je realna želja Srbije

Izvor: B92, 30.Mar.2011, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finska: EU je realna želja Srbije

Helsinki -- Ohrabriću Srbiju da bude aktivnija u procesu evropskih integracija, kaže za B92 predsednica Finske Tarja Halonen, uoči posete Beogradu.

Tarja Halonen prvi put tokom svog mandata sutra dolazi u zvaničnu posetu Srbiji.

U ekskluzivnom intervjuu za B92, uoči dolaska u Beograd, Tajra Halonen kaže da će ohrabriti Srbiju da bude aktivnija u procesu evropskih integracija i postane aktivan član evropskog političkog foruma i skori član Evropske unije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Moram vam reći da su vam želje realne. Ipak naravno ne mogu garantovati šta će se zaista desiti. Potrebna je saglasnost Evropske komisije i proces će ići dalje. Ali ne vidim nijednu posebnu prepreku za to. Naravno svesni ste da postoje sporna pitanja povezana sa prošlošću Srbije za koja sam uverena da mogu biti rešena", podseća predsednica Finske.

Tarja Halonen će u Beogradu razgovarati sa predsednikom i premijerom Srbije Borisom Tadićem i Mirkom Cvetkovićem i predsednicom Skupštine Slavicom Đukić-Dejanović. Planirano je da se sastane sa predstavnicima nevladinog sektora, a u petak će posetiti Novi Sad.

U ekskluzivnom intervjuu za B92 predsednica Finske je govorila o porukama koje će uputiti srpskim vlastima, evropskoj perspektivi Srbije, ali i unapređenju saradnje dve zemlje.

Ceo razgovor novinara B92 Milana Nešića i predsednice Finske Tarje Halonen, možete pročitati u našoj rubrici Intervju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.