Izvor: Beta, 19.Feb.2011, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

File: Mišljenje EK 12. oktobra, nastaviti reformu sudstva

BEOGRAD, 18. februara 2011. (Beta) - Komesar za širenje Evropske unije (EU) Štefan File izjavio je da će Evropska komisija 12. oktobra izneti mišljenje o kandidaturi Srbije za prijem u EU i pozvao vlasti u Beogradu da nastave reforme.

File je u intervjuu za subotnje izdanje Večernjih novosti naglasio da se mora nastaviti reforma pravosudja da bi ojačalo sudstvo, obezbedilo da bude nezavisno i da bi primena zakona bila efikasna.

"Najveći izazov za Srbiju... kao i za druge zemlje na putu ka članstvu u EU, predstavlja sprovodjenje usvojenog zakonodavstva. Progresivno usaglašavanje s tekovinama EU neće biti efikasno ako ne proizvede konkretne rezultate na terenu", kazao je File.

File je naglasio da je puna saradnja s Tribunalom u Hagu "preduslov za svaku sledeću etapu Srbije u priključivanju Evropskoj uniji".

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.