File: Bramerc bio jasan

Izvor: B92, 07.Dec.2010, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

File: Bramerc bio jasan

Beograd -- Komesar EU za proširenje Štefan File istakao da je Bramerc u izveštaju o saradnji Srbije s Haškim sudom bio jasan. Dosadašnji rezultati su nedovoljni.

U izjavi iz Fileovog kabineta stoji da se nezadovoljstvo ne odnosi na broj akcija u potrazi za haškim beguncima, već na njihovo hapšenje.

"Mi razumemo da je on (Bramerc) imao konstruktivne sastanke u Beogradu sredinom novembra. Njegov izveštaj ne ukazuje na broj akcija koje je preduzeo Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u skladu sa njegovim preporukama iz juna", navedeno je u izjavi za "Politiku".

File ocenjuje da su "drugi aspekti saradnje Srbije veoma pohvalni i da bi izveštaj trebalo dodatno da stimuliše i intenzivira bolje koordinisane napore svih srpskih institucija uključenih u ovaj posao".

"Politička volja i poboljšano korišćenje operativne sposobnosti biće ključni za uspešno lociranje i hapšenje dvojice begunaca", stoji u izjavi iz kabineta komesara EU za proširenje.

Podnoseći redovan polugodišnji izveštaj o saradnji Srbije s Tribunalom pred Savetom bezbednosti UN, Bramerc je juče ocenio da se saradnja Srbije sa Tribunalom odvija dobro, iako, kako je rekao, neuspeh hapšenja Ratka Mladića i Gorana Hadžića izaziva krajnju zabrinutost. Bramerc se založio za nastavak politike uslovljavanja prema Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.