Fejt želi da pridobije Srbe

Izvor: S media, 22.Feb.2011, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejt želi da pridobije Srbe

Specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu Piter Fejt izjavio je da stvaranje poverenja Srba na severu Kosova u "mladu državu" i njihovo uključenje u njen sastav smatra značajnim zadatkom koji mu je preostao da obavi.

Fejt je austrijskoj novinskoj agenciji APA rekao da to želi, izmedju ostalog, da realizuje tako što Srbima severno od Ibra, preko policijske i pravne misije EU, nudi pravnu državu.

Holandski diplomata je kazao da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i dalje postoji uticaj Beograda na sever Kosova, ali nije želeo da kaže koje snage stoje iza toga, da li je to proevropska vlada, nacionalno-konzervativna ili ultranacionalistička opozicija, navodi APA.

Produžen mandat Piteru Fejtu

Fejt je naglasio da su njegova vrata otvorena za Beograd, ali da mu se niko do sada iz Beograda nije obratio.

On je ukazao na kontakte koje njegova kancelarija u Mitrovici ima sa Srbima.

Fejt je pozitivno ocenio ponovno učešće predstavnika Srba u budućoj novoj vladi Kosova.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fejt: Još da Srbe sa severa uključi u sastav Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2011

BEČ -..Specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu Piter Fejt izjavio je da stvaranje poverenja Srba na severu Kosova u "mladu državu" i njihovo uključenje u njen sastav smatra značajnim zadatkom koji mu je preostao da obavi...Fejt je austrijskoj novinskoj agenciji APA rekao da to želi, između...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.