Fajon za širenje EU na Zapadni Balkan

Izvor: Beta, 28.Maj.2014, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajon za širenje EU na Zapadni Balkan

SARAJEVO, 28. maja 2014. (Beta) - Poslanica u Evropskom parlamentu (EP) Tanja Fajon koja je osvojila i novi mandat najavila je da će nastaviti da se bori za proširenje EU na Zapadni Balkan.

"Moje kolege i ja ćemo nastaviti da se zalažemo za proširenje EU, da pomognemo Zapadnom Balkanu, da i dalje saradjujemo", rekla je Fajon za sarajevski portal Kliks.

Fajon je rekla da nije pesimsta zbog jačanja krajnje desnice u Evropskom parlamentu.

"Još uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << smo u situaciji da imamo većinu proevropskih snaga u EP. To su Evropska narodna stranka (EPP), liberali, socijalisti... Svi zajedno ćemo nastaviti agendu proširenja. Euroskeptici ili radikali koji s ušli u EP neće biti u mogućnosti da naprave političku snagu, silu, novu frakciju u EP", naglasila je.

Fajon je rekla da "sve zavisi od čelnih ljudi EU, kakva će biti njihova agenda" i dodala da ne veruje da će nove političke snage EU ukinuti viznu liberalizaciju, iako se krajnja desnica snažno bori protiv imigrantske populacije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fajon: Nastaviću da se borim za širenje EU na Zapadni Balkan

Izvor: Blic, 28.Maj.2014

Poslanica u Evropskom parlamentu (EP) Tanja Fajon koja je osvojila i novi mandat najavila je da će nastaviti da se bori za proširenje EU na Zapadni Balkan. .."Moje kolege i ja ćemo nastaviti da se zalažemo za proširenje EU, da pomognemo Zapadnom Balkanu, da i dalje sarađujemo", rekla je Fajon za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.