FT: Hrvatska mora da stegne kaiš

Izvor: B92, 27.Jan.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FT: Hrvatska mora da stegne kaiš

Fajnenšel tajms navodi da je Hrvatskoj vreme za stezanje kaiša, podsećajući da ta zemlja nosi težak dužnički teret.

Taj teret je doprineo udarcu koji je globalna ekonomska kriza zadala Hrvatskoj, piše FT.

Taj list hrvatske ekonomske probleme upoređuje sa mađarskim, ali i dodaje da nije sve tako sivo - jer je istorija pokazala da ulazak neke zemlje u EU ubrzava priliv stranih investicija.

"I dok mnogi ljudi imaju dilema o beneficijama koje će im >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << članstvo u EU doneti, većina priključenje tom bloku zemalja i dalje vidi kao najbolji put održivom ekonomskom rastu na duge staze", piše Fajnenšel tajms.

List podseća da je vlada Jadranke Kosor postigla da Hrvatska bude primljena u EU, "da bi na kraju bila izgurana zbog korupcijskih skandala i stagnirajuće ekonomije".

Novom premijeru Zoranu Milanoviću se predviđa jak mandat u kom može nametnuti fiskalnu disciplinu "ako može podneti da izgubi deo novostečene popularnosti".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatska mora da stegne kaiš

Izvor: Capital.ba, 27.Jan.2012

ZAGREB, Fajnenšel tajms navodi da je Hrvatskoj vrijeme za stezanje kaiša, podsjećajući da ta zemlja nosi težak dužnički teret. Taj teret je doprinio udarcu koji je globalna ekonomska kriza zadala ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.