FRA: Pitaćemo i EU šta sa deficitom

Izvor: B92, 03.Apr.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FRA: Pitaćemo i EU šta sa deficitom

Pariz -- Novi francuski ministar finansija, Mišel Sapen, izjavio je da će o tempu francuskog smanjenja budžetskog deficita razgovarati sa Evropskom unijom.

U prvom javnom obraćanju otkako je imenovan za ministra finansija, Sapen je rekao da će zajedno sa Evropskom komisijom "raditi na pronalaženju puta koji je u obostranom interesu", budući da EU neprestano vrši pritisak na Francusku da smanji deficit, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneo je Frans pres.

Zauzimajući borbeni stav, uz jasne aluzije na Nemačku, Sapen je rekao da nijedna zemlja ne bi trebalo da govori drugima šta da čine i da će Evropa biti u boljem stanju onda kada Francuskoj bude bolje.

Prema njegovim rečima, Francuska nije prestala sa naporima za smanjenje deficita, ali nije pružio vremenski rok do kada bi to mogla da učini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.