Evropski lideri zakazali videokonferenciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2012, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski lideri zakazali videokonferenciju

BRISEL -

Lideri Nemačke, Francuske, Italije, Britanije, kao i najviši zvaničnici Evropske unije, održaće popodne videokonferenciju kako bi razgovarali o evrozoni i sastanku Grupe osam najrazvijenijih zemalja sveta ove sedmice, saopštila je danas britanska vlada.

Portparolka Dauning strita je objavila da će na videokonferenciji govoriti nemačka kancelarka Angela Merkel, novi predsednik Francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Fransoa Oland, italijanski premijer Mario Monti i britanski premijer Dejvid Kameron, prenela je agencija AFP.

U razgovorima će učestvovati i predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej, koji je i sazvao sastanak, kao i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

Razgovor se održava u cilju pripreme za sastanak G8 u petak i subotu u mestu Kamp Dejvid u blizini Vašingtona, ali se očekuje da će biti reči i o situaciji u evrozoni, istakla je portparolka.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.