Izvor: Vostok.rs, 29.Okt.2011, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski fond finansijske stabilnosti može da emituje obveznice u juanima ako to odobre vlasti Kine

29.10.2011. -

Evropski fond finansijske stabilnosti može da emituje obveznice u juanima ako to odobre vlasti Kine. Šef fonda Klaus Regling je u poseti Pekingu da bi informisao rukovodstvo te zemlje o rezultatima antikriznog sammita EU i razmotrio pitanja eventualnog učešća Kine u finansiranju fonda, koji je pozvan da spase evrozonu. Prema mišlenju Reglinga, evropski stabilizacioni fond može da postane za Peking privlačan mehanizam za investiranje viška finansijskih aktiva. Kina već poseduje dugove evropskih država u iznosu oko 500 milijardi dolara.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

EVROPA: KINEZI, POMAGAJTE!

Izvor: Kurir, 30.Okt.2011, 08:16

PEKING - Dogorelo do noktiju! Šef Evropskog fonda za finansijsku stabilnost (EFSF) Klaus Regling otputovao je u Kinu u pokušaju da ubedi tamošnje zvaničnike da investiraju u EFSF...PEKING - Dogorelo do noktiju!..Šef Evropskog fonda za finansijsku stabilnost (EFSF) Klaus Regling otputovao je u Kinu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.