Evropski dan u Kraljevu

Izvor: Danas, 11.Feb.2016, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski dan u Kraljevu

Kraljevo - - U Kraljevu su juče dodeljena rešenja predstavnicima 28 korisnika granta iz cele Srbije, koji su kroz projekat "Evropska podrška inkluzivnom društvu" dobili 4,3 miliona evra.

Tokom svečanosti gradu Kraljevu je predata tehnička dokumentacija za projekat otpadnih voda u vrednosti od 1,23 miliona. Time su se stekli svi neophodni uslovi da Kraljevo konkuriše za sredstva IPA u 2017. i realizuje važnu investiciju - izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda i kanalizacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << sistema - ukupne vrednosti od 17,1 milion evra.

Prisutnima se obratilo ministar Vulin zahvalivši se EU i Davenportu što duži niz godina u kontinuitetu daju snažnu podršku sistemu socijalne zaštite u Srbiji koji, po njegovim rečima, ima 760.000 korisnika. Vulin je posebno iskazao zadovoljstvo što nekoliko odobrenih projekata ima za cilj podršku romskoj populaciji, a neki od njih će kao krajnje ishodište imati i kreiranje novih radnih mesta za ovu marginalizovanu grupaciju u društvu.

Davenport je jučerašnji dan u Kraljevu nazvao evropskim, izrazivši zadovoljstvo što se projekat realizuje baš u Kraljevu, gradu koji je i u prethodnim godinama, realizovao niz značajnih projekata podržanih od strane EU. On je naglasio da se sada nalazimo u složenijoj fazi odnosa Srbije i Unije, koja je započeta otvaranjem pregovaračkih poglavlja, te da će taj proces ići ubrzanijim tempom za razliku od prethodnih.

Boravak zvaničnika EU i Vlade Srbije u Kraljevu nastavljen je obilaskom Veterinarsko specijalističkog instituta i mosta na reci Lopatnici koji je izgrađen sredstvima EU pomoći za poplavljena područja.

Efikasnost lokalne struke

Jedan od podržanih projekata od strane EU je i projekat izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda i kanalizacionog sistema o kome je govorila Ksenija Milenković istakavši da je u realizaciji prve faze - izradi projektne dokumentacije - do izražaja došla kompetencija i efikasnost lokalne struke i struktura lokalne samouprave, te da primer Kraljeva nije usamljen u Srbiji što daje nadu da će pretpristupni procesi biti efikasni.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.