Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska unija širi lisu sankcionisanih

Evropska unije je danas proširila sankcije na 13 osoba i pet grupa, pre svega političkih, umešanih u organizovanje izbora separatista na istoku Ukrajine 2. novembra, saznala je agencija Frans pres iz diplomatskih krugova.

Ta odluka je "odgovor EU na separatističke izbore koji su ugrozili ravnotežu i sprovođenje protokola iz Minska", kojim je sklopljeno primirje u toj oblasti, rekao je neimenovani izvor, navodeći da se radi pre svega o "strankama i političkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zvaničnicima umešanim u te izbore".

Njima su zamrznuta sredstva u EU, i za pojedince su uvedene vize na ulaz ili tranzit kroz teritoriju EU. Identitet tih osoba i "entiteta" biće poznat tek u subotu, kada će informacija o sankcijama biti objavljena u Službenom glasniku EU.

"Sankcije su uvedene zbog njihove umešanosti u akcije koje dovode u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine", rekao je izvor.

Do sada se na crnoj listi EU nalazi 119 osoba, proruskih separatista, kao i ruskih zvaničnika, zbog ukrajinske krize. Još 23 "entiteta", preduzeća ili političkih grupa, optuženih da daju podršku pobunjenicima na istoku Ukrajine, takođe je pogođeno sankcijama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.