Evropska unija odobrila je viznu liberalizaciju građanima Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 11.Maj.2017, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska unija odobrila je viznu liberalizaciju građanima Ukrajine

 Evropska unija odobrila je viznu liberalizaciju građanima Ukrajine za boravak do tri meseca.

Evropski savet ocenjuje da je vizna liberalizacija važan korak koji će pomoći jačanju veza između građana Ukrajine i EU.

„On sledi nakon što je Ukrajina ispunila neophodne reforme u brojnim oblastima, uključujući migraciju, javni red i bezbednost, spoljne odnose i osnovna prava“, navodi se u saopštenju Evropskog saveta.

Kako se dodaje, odluka je doneta nakon sporazuma EU o mehanizmu suspenzije koja omogućuje državama-članicama da obustave ukidanje viza ako sa Ukrajinom nastanu ozbiljni problemi kada su u pitanju migracija ili bezbednost.

Ukrajinci sa biometrijskim pasošima mogu da putuju u EU u periodu do 180 dana i da borave tamo najviše 90 dana iz turističkih, poslovnih ili porodičnih razloga, ali nije im dozvoljeno da rade.

Vizna liberalizacija se ne odnosi na Irsku i Veliku Britaniju, prenosi AFP.

Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.