Izvor: Beta, 28.Feb.2011, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija će uvažiti preporuke o akcizama

BEOGRAD, 28. februara 2011. (Beta) - Ministarstvo finansija Srbije dobilo je u ponedeljak odgovor Evropske komisije u kome se navodi da je izmenama Zakona o akcizama na naftne derivate prekršen Prelazni trgovinski sporazum izmedju EU i Srbije, potvrdjeno je Beti u tom ministarstvu.

U Ministarstvu ističu da će Srbija uvažiti preporuke EK, ali još ne mogu da kažu na koji način će biti uskladjene akcize na naftne derivate.

Skupština Srbije je krajem prošle godine usvojila amandman Socijalističke partije Srbije na Zakon o akcizama kojim su akcize na gorivo iz uvoza povećane više nego na gorivo koje proizvodi Naftna industrija Srbije. Izmene su stupile na snagu 1. januara 2011.

Uvodjenjem dvojnih akciza, odmah su ukazali predstavnici Evropske komisije, narušena je konkurencija na tržištu naftnih derivata u Srbiji, pa je Ministarstvo finansija u januaru zatražilo zvanični stav EU o novinama u Zakonu o akcizama.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo danas dobilo odgovor EK o akcizama

Izvor: EMportal, 28.Feb.2011

Ministarstvo finansija Srbije dobilo je danas odgovor Evropske komisije u kome se navodi da je izmenama Zakona o akcizama na naftne derivate prekršen Prelazni trgovinski sporazum između EU i Srbije, potvrđeno je u tom ministarstvu.

Nastavak na EMportal...

Akcize prekršile SSP sa EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2011

BEOGRAD -..Ministarstvo finansija Srbije dobilo je danas odgovor Evropske komisije u kome se navodi da je izmenama Zakona o akcizama na naftne derivate prekršen Prelazni trgovinski sporazum između EU i Srbije, potvrđeno je Beti u tom ministarstvu...U Ministarstvu ističu da će Srbija uvažiti preporuke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

AKCIZAMA NA GORIVO PREKRŠEN SPORAZUM SA EU

Izvor: Kurir, 28.Feb.2011

BEOGRAD - Ministarstvo finansija Srbije dobilo je danas odgovor Evropske komisije u kome se navodi da je izmenama Zakona o akcizama na naftne derivate prekršen Prelazni trgovinski sporazum između EU i Srbije, potvrđeno je u tom ministarstvu...U Ministarstvu ističu da će Srbija uvažiti preporuke...

Nastavak na Kurir...

Akcize na gorivo biće usklađene

Izvor: 24sata, 01.Mar.2011, 03:11

Ministarstvo finansija je dobilo odgovor Evropske komisije u kome se navodi da je izmenama Zakona o akcizama na naftne derivate prekršen Prelazni trgovinski sporazum između EU i Srbije.

Nastavak na 24sata...

GORIVO SKUPLJE ILI JEFTINIJE?

Izvor: Kurir, 01.Mar.2011

BEOGRAD - Ako država smanji opterećenje na uvozno gorivo, zbog zahteva Evropske komisije, cene će pasti za pet do šest dinara, ali ako dođe do povećanja akciza na domaće gorivo - cene idu za toliko naviše, piše danas Politika...Ovaj list izveštava da je ministarstvu finansija u ponedeljak stiglo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.