Evropska komisija preporučila Albaniju kao kandidata za članstvo u EU

Izvor: Blic, 04.Jun.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska komisija preporučila Albaniju kao kandidata za članstvo u EU

Evropska komisija potvrdila je danas svoju preporuku da se Albaniji dodeli status kandidata za članstvo u Evrpskoj uniji čime se otvara put da odluka o tome bude doneta na samitu EU krajem juna.

- Komisija potvrđuje svoju preporuku da zemlje članice treba da Albaniji dodele status kandidata - saopštio je evropski komesar za proširenje Štefan File i istakao da je ohrabren naporima Tirane u sprovodjenju reformi.

Komisija je u danas objavljenom izveštaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istakla napredak Albanije u suzbijanju korupcije i organizovanog kriminala i u uspostavljanju pravne države.

Konačnu odluku o dodeljivanju statusa kandidata Albaniji koja tome teži od 2009. godine, doneće lideri EU na samitu 26. i 27. juna u Briselu.

Lideri EU na samitu 27. juna treba i da finalizuju potpisivanje Sporazuma o pridruživanju sa Ukrajinom koji je parafiran krajem marta, a da takve sporazume potpišu s Gruzijom i Moldavijom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Albanija dobila preporuku EK za dobijanje statusa članice

Izvor: Radio 021, 04.Jun.2014

Evropska komisija potvrdila je danas svoju preporuku da se Albaniji dodeli status kandidata za članstvo u Evrpskoj uniji.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.