Izvor: Vostok.rs, 15.Mar.2011, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska komisija je spremna da razmatra pitanje obavljanja testova na stres u evropskim AS

15.03.2011. -

Evropska komisija je spremna da razmatra pitanje obavljanja testova na stres u evropskim AS. Ovo je danas saopštila sekretar za štampu evropskog komesara za energetiku Marlena Holcner.

„Ovo pitanje će se, između ostalog, razmatrati na koordinacionom sastanku ministara za energetiku EU, predstavnika nacionalnih nuklearnih agencija i operatera AS, koju je za danas sazvao evropski komesar za energetiku Ginter Etinger," istakla je ona.

„Glavna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << tema na ovom sastanku biće bezbednost evropskih AS i zaključci, doneti nakon nesreće na japanskim atomskim stanicama. Između ostalog, treba analizirati stepen njihove zaštićenosti od zemljotresa, postojanje i sigurnost napajanja sistema za hlađenje reaktora u slučaju nesreće," istakla je ona. Istovremeno, Holcner je priznala da je verovatnoća ponavljanja sličnog zemljotresa u Evropi „izuzetno mala", pošto se Evropa nalazi u seizmički stabilnoj zoni.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.