Evropska komisija dala visoku ocenu zaštiti manjina na Kosovu!?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska komisija dala visoku ocenu zaštiti manjina na Kosovu!?

PRIŠTINA - Predstavnici Evropske komisije (EK) danas su pozitivno ocenili dostignuća u oblasti zakonodavstva i zaštite manjina na Kosovu. Na sastanku Pratećeg mehanizma procesa Asocijacije i stabilizacije u Prištini predstavnici EK obečali su da će opredeljenje institucija Kosova za integraciju u Evropsku uniju pretočiti u "konkretan korak za integraciju u EU".

Posle sastanka šef Direkcije za zapadni Balkan Evropske komisije, Pjer Mirel, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je proces učlanjenja u EU sveobuhvatan i složen proces. On je ponovio stav sa prošlogodišnjeg sastanka EK da je budućnost svih zemalja zapadnog Balkana u EU.

Mirel je izrazio zadovoljstvo onim što je Kosovo predstavilo na sastanku, pominjući posebno oblast zakonodavstva i zaštite manjina, koje su u skladu sa predlogom međunarodnog posrednika Martija

Ahtisarija.

Komentarišući potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, Mirel je rekao da potpisivanje ne znači da je EK odustala od svojih zahteva.

"Sporazum će se ostvariti kada se ispune naši zahtevi", rekao je on.

Mirel je naveo da u Briselu postoji opšti konsenzus o potrebi uspostavljanja misije EU iz oblasti pravosuđa i policije (EULEX).

Premijer Kosova Hašim Tači je pozitivno ocenio današnji sastanak Pratećeg mehanizma asocijacije i stabilizacije koji se, prema njegovim rečima, održava u novim okolnostima na Kosovu, posle proglašavanja nezavisnosti i utvrđivanja datuma održavanja Donatorske konferencije za Kosovo, 11 jula.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lokalne skupštine još ne zasedaju

Izvor: B92, 30.Maj.2008, 14:37

Beograd -- Konstituisanje lokalnih organa vlasti na Kosovu, u sredinama u kojima su Srbi glasali na izborima 11. maja, nije se dogodilo danas, kao što se najavljivalo... Republička izborna komisija, naime, samo je izdala uverenja svim izabranim odbornicima na teritoriji Kosova i dala uputstvo da se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.