Evropljani smatraju da žene nisu za nauku

Izvor: EurActiv Srbija, 16.Sep.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropljani smatraju da žene nisu za nauku

Skoro sedam od 10 stanovnika EU smatra da žene nemaju kapacitet da postanu „naučnice visokog nivoa“, pokazalo je istraživanje francuskog instituta Opinion vej (OpinionWay), koje pokazuje da je reč o upornim predrasudama. Ovakvo mišljenje dele i muškarci i žene. Prema podacima Ujedinjenih nacija, region u kojem je najveći udeo žena medju istraživačima su Latinska Amerika i Karibi (45,2%), dok je Evropa na drugom mestu (34%).
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Većina Evropljana misli da "žene nisu za nauku"

Izvor: B92, 16.Sep.2015

Gotovo sedam od 10 stanovnika EU smatra da žene nemaju kapacitet da postanu naučnice visokog nivoa, pri čemu mišljenje dele i muškarci i žene, pokazalo je istraživanje francuskog instituta OpinionWay, koje pokazuje da je reč o upornim predrasudama...U istraživanju koje je sprovedeno u Nemačkoj,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.