Euleks rešio tek 10 odsto predmeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2010, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks rešio tek 10 odsto predmeta

PRIŠTINA -

Tužioci Euleks-a su od preuzimanja mandata završili svega 10 odsto preuzetih predmeta, a za procesuiranje svih slučajeva koje imaju, trebaće im devet godina, ako se budu kretali zpočetim tempom, prenosi danas prištinski list "Zeri".

Tužioci misije EU za vladavinu prava deset odsto predmeta rešili su za dve godine rada.

Decembra 2008. godine tužioci Euleks-a su preuzeli 561 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predmet, a do novembra ove godine su uspeli da razmotre svega 58 optužnica, dok se za sve ostale "istraga nastavlja".

Iz dosadašnje dinamike proizilazi da je Euleks-u potrebno još najmanje devet godina za ostvarenje početnih planova.

Kada se tome dodaju i novi predmeti, tužioci Euleks-a se mogu smatrati izuzetno sporim.

"Euleks na Kosovu ima samo 18 tužilaca, a treba imati u vidu i da tužioci ove misije imaju u rukama najteže slučajeve", izjavio je portparol Euleks-a, Bljerim Krasnići.

Tužioci policijsko - pravne misije EU na Kosovu, prema Krasnićijevim rečima osim korupcije u svojoj nadležnosti imaju i druge nezakonite radnje.

Osim 561 slučaja za koje je istraga u toku, Krasnići je saopštio da tužioci ove misije rade na još 830 slučajeva u kojima vode istragu u saradnji sa kosovskim tužiocima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.