Euleks počeo preliminarnu istragu o trgovini organima

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks počeo preliminarnu istragu o trgovini organima

Euleks je saopštio da je započeo preliminarnu istragu o navodima iz izveštaja Dika Martija o trgovini ljudskim organima. Misija EU pozvala je sve relevantne organizacije i pojedince, uključujući samog Martija, da iznesu dokaze koje imaju u pogledu tih ozbiljnih optužbi.

"Euleks poseduje kapacitet, stručnost, lokaciju i nadležnost da izvrši sudsko ispitivanje. Mi smo spremni, voljni i u mogućnosti da preuzmemo tu odgovornost. Tužioci Euleksa su, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << početni tehnički korak, otvorili preliminarnu istragu", ističe se u saopštenju Euleksa.

Euleks navodi da su njegovi tužioci spremni da odmah krenu da rade, ukoliko dobiju dokaze i činjenice o navodima iz izveštaja Martija o trgovini ljudskim organima i ostalim kriminalnim radnjama posle sukoba na Kosmetu, u koje su, prema Martijevom izveštaju, umešani bivši pripadnici OVK, koje je vodio Hašim Tači.

"Razumemo zabrinutost u pogledu zaštite svedoka u regionu, ali smo potpuno sigurni u svoju jedinicu za zaštitu svedoka. Iskustvo je već pokazalo da je ona u stanju da rešava veoma osetljive slučajeve. Kao misija vladavine prava, mi radimo na osnovu činjenica i dokaza. Bez dokaza ne može doći do krivičnog gonjenja. Ako dobijemo takve informacije, naši tužioci su spremni da odmah krenu da rade", ističe se u saopštenju Euleksa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.