Etinger: Trampova igra sa EU zavadi, pa vladaj

Izvor: BKTV News, 03.Feb.2017, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etinger: Trampova igra sa EU "zavadi, pa vladaj"

Američki predsednik Donald Tramp sa Evropskom unijom igra igru "zavadi, pa vladaj", ocenio je danas evropski komesar Ginter Etinger, ističući da zemlje članice ne bi smele da podlegnu takvim smicalicama.

"Pre svega, moramo da budemo pažljivi da ne prihvatimo tu igru", rekao je komesar za digitalnu ekonomiju i društvo Etinger za radio "Dojčlandfunk".

Rojters podseća da je Tramp uputio prema Nemačkoj seriju negativnih komentara.

Tramp je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ocenio da je EU postala "vozilo nemačkih interesa" i da će još članica glasati o izlasku iz bloka, kao što je to učinila Britanija u junu prošle godine.

Etinger je pozvao EU da bude samouverena u svom odnosu prema Trampu.

"Imamo veće tržište. Kao tim smo jači", zaključio je Etinger.

Tramp zapretio meksičkom predsedniku, australijskom premijeru spustio slušalicu! (FOTO)
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski komesar: Trampova igra sa EU - 'zavadi, pa vladaj'

Izvor: Blic, 03.Feb.2017

Američki predsednik Donald Tramp sa Evropskom unijom igra igru "zavadi, pa vladaj", ocenio je danas evropski komesar Ginter Etinger, ističući da zemlje članice ne bi smele da podlegnu takvim smicalicama..."Pre svega, moramo da budemo pažljivi da ne prihvatimo tu igru", rekao je komesar za digitalnu...

Nastavak na Blic...

Oland: Trampov pritisak na EU je neprihvatljiv

Izvor: BKTV News, 03.Feb.2017

Francuski predsednik Fransoa Oland kritikovao je danas kao neprihvatljiv pritisak na EU koji vrši američki predsednik Donald Tramp, a koji predviđa raspad tog bloka..."Neprihvatljivo je da se kroz izvestan broj izjava predsednika SAD vrši pritsak na Evropu u smislu kakva bi ona trebalo ili ne bi...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.