Ešton traži prekid nasilja u Egiptu

Izvor: NaDlanu.com, 26.Nov.2011, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton traži prekid nasilja u Egiptu

BRISEL, 26. novembar 2011. (Beta-AFP) - Šef diplomatije Evropske unije (EU) Ketrin Ešton zatražila je u subotu prekid nasilja u Egiptu i poštovanje zakona, dva dana uoči parlamentarnih izbora u toj zemlji u kojoj je poslednjih dana u sukobima policije i demonstranata poginulo najmanje 40 ljudi.

BRISEL, 26. novembar 2011. (Beta-AFP) - Šef diplomatije >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Evropske unije (EU) Ketrin Ešton zatražila je u subotu prekid nasilja u Egiptu i poštovanje zakona, dva dana uoči parlamentarnih izbora u toj zemlji u kojoj je poslednjih dana u sukobima policije i demonstranata poginulo najmanje 40 ljudi."Nasilje mora da se prekine i zakoni da se poštuju", navodi se u saopštenju iz kancelarije Ketrin Ešton.U sukobima policije i demonstranata koji blokiraju ulaz u zgradu vlade, u subotu ujutro je poginuo 19-godišnji mladić.Na hiljade Egipćana više od nedelju dana protestuje na glavnom kairskom trgu Tahrir zahtevajući ostavku Visokog saveta oružanih snaga optužujući prelaznu vlast da želi da nastavi sa represijom koju je primenjivao bivši režim svrgnutog predsednika Hosnija Mubaraka.Ešton je zatražila pokretanje "nezavisne istrage" o tim "zabrinjavajućim dogadjajima".

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.