Ešton pozdravila Porošenkov plan

Izvor: B92, 20.Jun.2014, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton pozdravila Porošenkov plan

Brisel -- Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton pozdravila je danas plan ukrjinskog predsednika Petra Porošenka za okončanje sukoba u toj zemlji.

"Pohvaljujemo napore predsednika Porošenka i pozivamo sve strane da iskoriste ovu dugo traženu priliku", piše u saopštenju za medije iz kabineta visoke predstavnice.

Porošenkov plan od 15 tačaka predvidja uspostavljanje prekida vatre, amnestiju za separatiste koji polože oružje i stvaranje deset kilometara širokog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbednosnog pojasa duž granice sa Rusijom.

"Posebno pozivamo Rusku Federaciju da iskoristi svoj uticaj i kako javno, tako i konkretnima delima, podrži ovaj plan”, poručila je Ešton u ime EU.

U saopštenju se navodi i da je novopostavljeni šef ukrajinske diplomatije Pavlo Klimkin pozvan na ministarski sastanak Evropskog saveta koji će se iduće nedelje održati u Briselu.”

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.