Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2014, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton i File iduće sedmice u BiH

Visoka predstavnica za vanjske poslove EU Ketrin Ešton (Cathrine Ashton) naredne sedmice posjetiće Sarajevo. To je odlučeno nakon sastanka ministara vanjskih poslova 28 država članica Evropske unije. Pored nje, u Sarajevo naredne sedmice stiže i komesar za proširenje EU Štefan File. Oni će sa bh. liderima razgovarati o načinima prevladavanja najnovije krize u BiH i erupcije nezadovoljstva građana koje je izraženo brojnim protestima širom BiH.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema potvrde da Eštonova i File dolaze u Sarajevo

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2014

BRISEL - U Delegaciji EU u BiH nemaju informaciju da bi sledeće sedmice u posjetu Sarajevu mogli da doputuju visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbjednost Ketrin Ešton i komesar za proširenje EU Štefan File, rečeno je Srni u ovoj instituciji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Izetbegović: Od Eštonove ćemo tražiti da se za BiH spuste pragovi

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2014, 13:54

SARAJEVO - Komesar EU za proširenje Štefan File dolazi na nastavak pregovora i moram kazati da nisam optimist - izjavio je danas u Sarajevu član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, upitan šta očekuje od dolaska Filea i visoke predstavnice Evropske unije za vanjske poslove i sigurnost Ketrin...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.