Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2012, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton: Dug put pred Kosovom

BRISEL -

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izrazila je danas uzdržanost povodom težnji Kosova da u dogledno vreme započne proces evropskih integracija.

"Pred Kosovom je dug put i mnogo koraka", rekla je Ešton odgovarajući na pitanje da li Kosovo može, kao i druge zemlje u regionu, da stupi u ugovorni odnos sa EU i dobije Studiju izvodljivosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ešton je rekla da je, nakon dogovora o regionalnoj saradnji, "od ključnog značaja to što Kosovo sad može da govori u svoje ime".

Ona je podsetila da je Evropska komisija objavila nameru da se Kosovu da Studija izvodljivosti, ali da to ne znači da će se to automatski dogoditi.

"Komisija želi napredak u vezi sa Studijom izvodljivosti, ali ne želimo ništa da prejudiciramo", naglasila je Ešton.

Ešton je ovo istakla nakon prvog dana sastanka Ministarskog saveta u Briselu, gde je između ostalog bilo reči o Srbiji i Kosovu.

Očekuje se da se ministri sutra izjasne o studiji za Kosovo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.