Episkop: Potrebna nam pomoć EU

Izvor: B92, 23.Okt.2013, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Episkop: Potrebna nam pomoć EU

Bosanski Petrovac -- Episkop bihaćko-petrovački Atanasije Rakita izjavio je danas da je području Bosanske Krajine i stanovnicima te eparhije neophodna pomoć Evropske unije.

Šef političkog odeljenja Kancelarije specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH Tomas Buš, zamenik češkog ambasadora Slavovir Goga i šef diplomatskog biroa Belgije Žan Pjer Biebuk posetili su Bosanski Petrovac, gde su razgovarali sa rukovodstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te opštine i s vladikom Atanasijem.

Episkop je nakon toga za Radio Republike Srpske izjavio da EU nije u dovoljnoj meri upoznata sa problemima sa kojima se suočavaju građani, pre svega Srbi, u ostvarivanju ljudskih prava i sloboda na ovom području i da Evropska unija treba da obezbedi, kako je rekao, veće mogućnosti opštinama u ovom delu BiH.

"Evropa treba da nam pomogne u ostvarivanju ljudskih prava i sloboda i opštih uslova života. Mi smo se danas saglasili da je nephodna veća podrška opštinama u ovom delu BiH da mogu slobodno da raspolažu svojim prirodnim bogatsrvima i sredstvima", rekao je episkop Atanasije.

Dodao je da je predstavnike Evropske unije upoznao s problemima nezaposlenosti srpskog stanovništva u opštinama Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč.

Ocenivši da je sastanak sa predstavnicima EU veoma koristan i značajan, vladika je rekao:

"Dogovorli smo sa predstavnicima Evropske unije da prošire i unaprede saradnju. Ja sam im obećao da ću raditi na ostvarivanju ljudskih prava i sloboda svih građana ovog dela Bosne i Hercegovine, bez obzira kojem narodu i religiji pripadaju", izjavio je episkop bihaćko-petrovački Atanasije Rakita.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.