Ekološke standarde EU teško sprovodi oko 40% firmi

Izvor: EurActiv Srbija, 28.Mar.2012, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekološke standarde EU teško sprovodi oko 40% firmi

Veće teškoće u sprovodjenju politike zaštite životne sredine i bezbednosti na radu ima 13% preduzeća u Srbiji, a oko 30% manje probleme u njihovoj primeni, pokazuju preliminarni rezultati projekta o usaglašavanju sa propisima Evropske unije Peis (PICE), predstavljenog 28. marta u Privrednoj komori Srbije. Preliminarni rezultati pokazuju da kod većine ispitanih preduzeća u Srbiji, postoji prostor za unapredjenje primene nacionalnih propisa i poznavanja evropske regulative koja se odnosi na oblast klimatskih promena, energetsku efikasnost, tretman otpada, vode, vazduha i na buku.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Seminar o klimatskim promenama i propisima EU

Izvor: EurActiv Srbija, 28.Mar.2012

29.03.2012., Delegacija EU u Srbiji, Beograd - . Nacionalni seminar o klimatskim promenama "Mogućnosti, prednosti i izazovi politike i zakonodavstva Evropske unije u oblasti klimatskih" promena održaće se 29. i 30. marta u Beogradu u okviru projekta "Regionalna mreža za pristupanje u oblasti životne...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.