Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2012, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši i Šurjan veruju u kandidaturu

NOVI SAD -

Potpredsednik Evropskog parlamenta Laslo Šurjan i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izrazili su danas uverenje da će Srbija početkom marta dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

"Nadam se i uveren sam da će Srbija dobiti 'zeleno svetlo' za kandidaturu", rekao je Šurjan novinarima posle razgovora u Novom Sadu, naglasivši da je i u interesu Mađarske da se naša >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemlja pridruži EU.

"Veoma je važno da Srbija, kao i druge zemlje u regionu, bude u okviru Šengenske zone", rekao je Šurjan, koji je u Evropskom parlamentu zadužen za zapadni Balkan.

Egereši je istakao da je posle njegove nedavne posete Briselu i današnjih razgovora sa Šurjanom uvereniji da će Srbija dobiti status kandidata i dodao da je siguran da taj važan korak ka EU više nije nedostižan.

"Sad sve zavisi samo od nas i od toga da li ćemo ispuniti neophodne uslove", zaključio je Egereši.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.