Izvor: Magyar Szó, 01.Maj.2012, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši: Ustav nije evrokompatibilan

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši rekao je da aktuelni Ustav Srbije nije evrokompatibilan, zato što ne uzima u obzir realnosti i što ne doprinosi tome da zemlja bude konkurentna u Evropskoj uniji. Prema njegovim rečima, potrebno je, imajući u vidu interese građana Vojvodine, stvoriti takvu pokrajinu koja raspolaže sa ozbiljnom ekonomskom i političkom samostalnošću u okviru Srbije. – Dugoročno, do nje verovatno može da dođe jedino izmenama ustava i za taj period već treba da se spremimo. Poštujem ustav koji je trenutno važeći, nezavisno od toga šta lično mislim o njemu, ali dok ne bude izmenjen poštovaću ga. Van sumnje je da on nije evrokompatibilan –ocenio je Egereši u intervjuu za „Mađar so“.

Nastavak na Magyar Szó...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egereši: Ustav nije evrokompatibilan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2012, 14:01

SUBOTICA -..Kandidat SVM-a na izborima u Vojvodini, aktuelni predsednik skupštine Vojvodine, Šandor Egereši ocenio je da Ustav Srbije "nije evrokompatibilan", zato što ne uzima u obzir realnosti i što ne doprinosi tome da zemlja bude konkurentna u Evropskoj uniji...Prema njegovim rečima, imajući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.