EVROPSKA UNIJA: Nasilje u makedonskom parlamentu je potpuno neprihvatljivo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2017, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROPSKA UNIJA: Nasilje u makedonskom parlamentu je potpuno neprihvatljivo!

U makedonskom Sobranju odvija se istinska drama

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i komesar EU za proširenje Johanes Han najoštrije su osudili večeras nasilje u makedonskom parlamentu kada su napadnuti poslanici i pozvali na smirivanje situacije.

- Nasilje u parlamentu je potpuno neprihvatljivo i mi pozivamo na smirivanje i uzdržanost. Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija moraju da osiguraju bezbednost parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i njegovih članova - navedeno je u zajedničkom saopštenju Mogerini i Hana.

Demokratija mora da ide svojim putem, naveli su oni i dodali da su primili pozitivnu vest o izboru Talata Džaferija za predsednika parlamenta.

- EU je uverena da je politički dijalog u institucijama jedini put napred i apelujemo na sve političke aktere da poštuju Ustav zemlje i deluju u duhu demokratskih principa, pristojnosti i zdravog razuma - navodi se u saopštenju.

Makedonija je zemlja kandidat i EU je spremna da radi sa parlaemntom na neophodnim reformama kako bi zemlja napredovala na evropskom putu, poručili su evropski zvaničnici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.