EULEKS će biti uključen u pregovore Beograda i Prištine

Izvor: Beta, 20.Nov.2010, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EULEKS će biti uključen u pregovore Beograda i Prištine

PRIŠTINA, 20. novembra 2010. (Beta) - Misija Evropske Unije na Kosovu EULEKS će biti uključena u dijalog vlasti Kosova i Srbije rekli su diplomatski izvori za subotnje izdanje dnevnika "Koha Ditore".

"EULEKS će učestovati u olakšavanju dijaloga Kosova i Srbije koji će ubrzo početi. Diplomatski izvori su rekli da je to odluka kabineta Ketrin Ešton, koji priprema sva pitanja u vezi sa dijalogom (Prištine i Beograda)", piše "Koha Ditore".

List navodi da je ta odluka kabineta visoke predstavnice EU za spoljne poslove i politiku bezbednosti iznenadna, uzimajući u obzir dosadašnju tendenciju zvaničnika Evropske Unije da se EULEKS smatra samo tehničkom misijom.

Izvori prištinskog lista su rekli da je "unutar EULEKS-a bilo i nezadovoljstva zbog te odluke".


Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Euleks će biti uključen u pregovore Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 20.Nov.2010

Misija Evropske Unije na Kosovu (Euleks) će biti uključena u dijalog vlasti Kosova i Srbije, rekli su diplomatski izvori za današnje izdanje dnevnika "Koha Ditore"..."Tehnička misija na Kosovu će se baviti i netehničkim pitanjima. Euleks će učestovati u olakšavanju dijaloga Kosova i Srbije koji...

Nastavak na Blic...

EŠTONOVA GURA EULEKS U DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE

Izvor: Kurir, 20.Nov.2010

PRIŠTINA - Misija EU na Kosovu Euleks biće uključena u dijalog vlasti Kosova i Srbije rekli su diplomatski izvori za današnje izdanje dnevnika Koha ditore. "Tehnička misija na Kosovu baviće se i netehničkim pitanjima. Euleks će učestovati u olakšavanju dijaloga..PRIŠTINA - Misija EU na Kosovu...

Nastavak na Kurir...

Euleks u pregovorima Beograda i Prištine?

Izvor: S media, 20.Nov.2010

Misija Evropske Unije na Kosovu će biti uključena u dijalog vlasti Kosova i Srbije, rekli su diplomatski izvori za današnje izdanje dnevnika "Koha Ditore"..."Tehnička misija na Kosovu će se baviti i netehničkim pitanjima. Euleks će učestovati u olakšavanju dijaloga Kosova i Srbije koji će ubrzo...

Nastavak na S media...

I Euleks u pregovorima Beograda i Prištine

Izvor: Mondo, 20.Nov.2010

Misija Evropske Unije na Kosovu, dosad smatrana tehničkom, ipak će pomagati dijalogu vlasti samoproglašenog Kosova i Srbije tvrde diplomatski izvori za "Koha Ditore".

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.