Izvor: S media, 28.Feb.2013, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU vrši pritisak na banke: Uvode se novi finansijski propisi

Prema sporazumu, bonusi neće moći da budu veći od godišnje plate, ali mogu da dostignu i nivo dovogodišnje plate, ako to odobre akcionari, javio je britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Sporazum tek treba da odobre ministri EU, ali se to smatra samo formalnošću.

Britanija, dom najvećeg evropskog finansijskog centra, protivila se bilo kakvom ograničenju bankarskih bonusa. London tvrdi da će novi propisi ograničiti rast finansijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sektora i dovesti do odliva talenata.

Ogromni bonusi koje dobijaju vodeći bankari i finansijski stručnjaci našli su se na meti kritika nakon što su brojne banke zatražile državnu pomoć zbog problema u kojima su se našle.

*Da li ste čuli da je Folksvagen svakom svojim zaposlenima dao bonuse od po 7.200 evra?

Izvor:Tanjug foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.