EU veličanstven, ali preambiciozan eksperiment

Izvor: Radio 021, 11.Jun.2017, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU veličanstven, ali preambiciozan eksperiment"

Evropska unija je veličanstveni eksperiment, ali možda preambiciozan, a razvoj u istočnoj Evropi blokira politika, ocenio je danas na konferenciji u Beogradu geopolitički analitičar Džordž Fridman.

Na diskusiji "Vetrovi promena", u hotelu Kraun plaza u organizaciji Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj, Fridman je odgovarao na pitanja predsednika tog Centra Vuka Jeremića.

" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Evropska unija ima tri komponente, zona slobodne trgovine u kojoj je Nemačka dominantna, zatim evrozonu, tu je pitanje kako utvrđujemo vrednost evra, i treća sam Brisel i tu je pitanje ko donosi odluke i kome polaže račune", rekao je Fridman.

Fridman je upitao šta će Crna Gora u NATO, navodeći da je njegova zemlja, SAD, sada pravno obavezna da brani Crnu Goru.

Srbija ima izuzetne intelektualne talente, ali politika zapravo blokira razvoj, rekao je analitičar.

Prema njegovim rečima, od raspada Jugoslavije nije bilo srećnih vremena za Balkan.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.