EU sudije će imati završnu reč po pitanju Velike Britanije

Izvor: BKTV News, 23.Avg.2017, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU sudije će imati završnu reč po pitanju Velike Britanije

Britanija po izlasku iz EU i dalje će biti obavezna da poštuje odluke sudija Evropskog suda pravde, ne više direktno već na način kako je to regulisano u slučaju pojedinih država koje nisu u sastavu EU, objavio je danas britanski "Telegraf".

Britanski pregovarač Dejvid Dejvis će danas predstaviti dokument o pregovaračkoj poziciji Londona >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u kome će se navesti da Britanija više ne sme da bude pod "direktnom" jurisdikcijom Evropskog suda pravde pošto napusti EU.

Međutim, "Telegraf" saznaje da će taj dokument pomenuti i niz primera o postojećim dogovorima po kojima se države van EU "dobrovoljno" obraćaju Evropskom sudu pravde.

U skladu sa tim sporazumima koji se trenutno primenjuju za države koje nisu članice EU, uključujući Moldaviju, Norvešku, Island, Lihtenštajn, Evropski sud pravde daje "obavezujuća tumačenja" u sporovima.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.