EU šokirana terorističkim napadom u Zvorniku

Izvor: RTS, 29.Apr.2015, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU šokirana terorističkim napadom u Zvorniku

Zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Oskar Benedikt izjavio je da je EU šokirana zbog nedavnog terorističkog napada u Zvorniku i da se Srbija i Bosna i Hercegovina moraju zajedno boriti protiv svih loših situacija. Evropska unija očekuje temeljnu istragu o terorističkom napadu, kaže Maja Kocijančič. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Oskar Benedikt je otvarajući konferenciju povodom objavljivanja trećeg poziva za projekte u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija-BiH, poručio da dve zemlje moraju da rade zajedno ne samo na odbrani od poplava, već i da se zajedno bore protiv svih loših situacija, prenosi Tanjug.

Danas je u Beogradu održana i konferencija o stranim terorističkim borcima, sprečavanju radikalizma i borbi protiv terorizma u regionu Balkana, na kojoj je šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport podvukao značaj tog skupa, posebno u kontekstu nedavnog terorističkog napada u Zvorniku.
Devenport je istakao opredeljenost EU za suzbijanje ovih pojava, ali uz poštovanje ljudskih prava i fundamentalnih sloboda, i poručio da će EU nastaviti da ulaže i u region Balkana.
Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bebednost, rekla je da Evropska unija očekuje temeljnu istragu o terorističkom napadu u Zvorniku.
"Očekujemo temeljnu istragu i blisku saradnju nadležnih službi u Bosni i Hercegovini na svim nivoima" izjavila je Kocijančič.
Na konferenciji za novinare Kocijančič podsetila da je EU preko svoje kancelarije u Sarajevu juče oštro osudila napad na policijsku stanicu u Zvorniku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brisel očekuje temeljnu istragu napada u Zvorniku

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Apr.2015

BRISEL - Evropska unija očekuje temeljnu istragu o terorističkom napadu u Zvorniku, kada je jedan policajac poginuo, a dvojica ranjena..."Očekujemo temeljnu istragu i blisku saradnju nadležnih službi u Bosni i Hercegovini na svim nivoima", izjavila je Maja Kocijančić, portparol visoke predstavnice...

Nastavak na Nezavisne Novine...

EU protiv terorizma na Zapadnom Balkanu

Izvor: Prva.rs, 29.Apr.2015

Portarolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bebednost Federike Mogerini Maja Kocijančič rekla je danas da EU očekuje temeljnu istragu o terorističkom napadu u Zvorniku i da je spremna da pomogne.."Očekujemo temeljnu istragu i blisku saradnju nadležnih službi u Bosni i...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.