EU razmatra uvođenje sportskih sankcija Rusiji

Izvor: Sportal.rs, 03.Sep.2014, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU razmatra uvođenje sportskih sankcija Rusiji

Evropska unija razmatra mogućnost uvođenja sportskih sankcija Rusiji zbog umešanosti u ukrajinsku krizu, ali diplomate navode da je u ovoj fazi malo verovatno da će na meti biti velika takmičenja, kao što je Svetski kup 2018. godine.

Jedan evropski zvaničnik upoznat sa predlogom, rekao je da se razmatraju sportske sankcije u okviru priprema EU za predlaganje novih mera protiv Rusije do idućeg vikenda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << prenosi Beta. Diplomate tri zemlje članice su, međutim, rekle da nije realno očekivati da će Unija sada uvesti sportske sankcije.

Oni kažu da je verovatnije da će ambasadori 28 zemalja članicatražiti produbljavanje postojećih sankcija protiv desetina ruskih zvaničnika, ruskih banaka i vojne industrije.

(Foto: Beta/AP/Petros Karadjias, ilustracija)
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.