Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Okt.2015, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU poručila da neće posredovati u CG: Riješite krizu u institucijama

Svako rješenje aktuelne političke situacije mora se tražiti u Crnoj Gori, bez posredovanja Evropske unije.

To je poruka iz Brisela, nakon jučerašnjeg sastanka lidera Demosa, Demokrata i Ure, Miodraga Lekića, Alekse Bečića i Žarka Rakčevića sa šefom Delegacije EU u Podgorici, Mitjom Drobničem.

Portparolka Evropskog komesara za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << proširenje, Maja Kocijančić, kazala je Televiziji Crne Gore da je ambasador Drobnič tu poruku Evropske komisije prenio trojici lidera.

"Brisel ostaje pri stavu da se politički dijalog predstavnika partija mora voditi isključivo u institucijama sistema, odnosno u parlamentu", kazala je Kocijančić.

Lideri tri partije juče su predstavnicima Delegacije EU saopštili da je u Crnoj Gori neophodno formirati Vladu nacionalnog jedinstva, koja bi mogla da kontroliše demokratski proces i organizuje fer izbore.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Brisel odbija da posreduje u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2015

Evropska komisija ostaje pri stavu da aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori treba rešavati "isključivo" u institucijama sistema, odnosno, u parlamentu, a rešenja se moraju tražiti u Crnoj Gori, bez posrednika EU...Tu poruku je predsednicima političkih partija Demos, Ujedinjena reformska akcija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.