EU poručila Realu i Barsi: Vratite pare državi

Izvor: Press, 04.Jul.2016, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU poručila Realu i Barsi: Vratite pare državi

Evropska unija (EU) naložila je španskim fudbalskim klubovima, među kojim su i Real i Barselona, da vrate milione evra koje su nezakonito dobili od države.
foto: b92.net
Kako se navodi u saopštenju Evropske komisije, u pitanju su poreske olakšice od države, sto je klubovima stvorilo "neopravdanu prednost".
Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Barselone i Reala pomoć su imali Valensija, Atletik Bilbao, Atletiko Madrid, Osasuna, Elče i Erkules.
"Korišćenje novca poreskih obveznika za finansiranje sportskih klubova može stvoriti nelojalnu konkurenciju. Profesionalni fudbal je komercijalna aktivnost, sa značajnom količinom novca i javni novac mora da bude u skladu sa pravilima fer konkurencije",izjavila je komesarka EU za zaštitu tržišne konkurentnosti Margaret Vestager.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU kaznila španska državna mezimčad: Novcem poreskih obveznika najviše se okoristili Real i Valensija

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jul.2016

Ali tu i Barsa, Bilbao, pa i Osasuna, Elče, Erkules....Tri odvojene istrage i zaključak Evropske komisije: Državne vlasti Španije protiv propisa su pomagale sedam fudbalskih klubova koji su tako prekršili pravila Evropske unije zbog čega će biti finansijski kažnjeni. Najviše će to na svojoj...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.