EU planira da uništi Republiku Srpsku?!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2010, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU planira da uništi Republiku Srpsku?!

Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje plan visokog predstavnika Evropske Unije Ketrin Ešton da ponovo u BiH pošalje Pedija Ešdauna, koji za cilj ima da potpuno uništi Republiku Srpsku, izjavio je danas član predsedničkog kolegijuma SRS Dejan Mirović.

Mirović je na konferenciji za novinare ocenio da je plan da u BiH bude poslat "poznati srbomrzac Ešdaun, kao posebni izaslanik EU s novim ovlašćenjima koja će omogućiti da se uklone političari u RS >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji nisu po volji Brisela".

"Očigledno je da su Brisel i Vašington krenuli brutalno da gaze prava srpskog naroda na ovim prostorima i da se neće zaustaviti dok Srbe ne smeste u granice Beogradskog pašaluka", ocenio je Mirović.

Uprkos jasnim namerama Zapada, "prozapadna" vlast u Srbiji nastavlja da vodi samoubilačku politiku "puta bez alternative" ka EU i saučesnik je Brisela u zatiranju RS, što potvrđuje usvajanje "sramne Deklaracije o Srebrenici" i potpisivanje Istambulske deklaracije kojom se "urušava pozicija RS u BiH", smatra Mirović.

SRS traži da vlast u državi obustavi sve pregovore o ulasku Srbije u EU i da se konačno okrene prijateljskim zamljama i integracijama koje predvodi Ruska Federacija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.