EU očekuje napredak u dijalogu Beograd-Priština

Izvor: S media, 01.Sep.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU očekuje napredak u dijalogu Beograd-Priština

U EU se, uz sav oprez i ograde, očekuje da bi pregovrački timovi Beograda i Prištine sutra u nastavku dijaloga u Briselu trebalo da ostvare napredak, a možda i dogovore o bitnim pitanjima.

Nova runda dijaloga Beograd - Priština će početi sutra ujutro i trajati verovatno do predveče, kad će "pružalac dobrih usluga" EU u dijalogu Robert Kuper izdati saopštenje.

Očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se da novinare o ishodu obaveste i šefovi timova Beograda i Prištine, Borislav Stefanović i Edita Tahiri, naveli su zvaničnici u sedištu Unije.

Tahiri: Rešenje za carinske pečate i diplome

Stefanović: Očekujem rešenje za carinske pečate

Euleks hapsi Srbe u Zubinom Potoku!

Stefanović je posle razgovora s Kuperom u Beogradu izjavio da je posrednik EU potvrdio da je poverenja vredan i predvidiv partner koji želi da se reše problemi na Kosovu, bez obzira na jednostrane poteze Prištine koji su u julu zapretili obustavom dijaloga.

Vodja delegacije Prištine Edita Tahiri je izjavila da će carinski pečati, telekomunikacije, energija i katastar biti teme sutrašnjeg sastanka u Briselu.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.